dinsdag in week 1 door het jaar

Iedereen was zo verbijsterd dat ze tegen elkaar zeiden: ‘Wat is dit allemaal? Een nieuwe leer met groot gezag! Zelfs als Hij onreine geesten een bevel geeft, wordt Hij gehoorzaamd.’

Elke dag is nieuw. Gisteren was nieuw ten opzichte van eergisteren en vandaag is nieuw ten opzichte van gisteren. Het nieuwe bestaat er in dat we weer een dag gevorderd zijn in de geschiedenis van de wereld en van onszelf.

Zo is het ook met het Woord uit de Schrift, bijzonder met het Nieuwe Testament.
Het Oude Testament is een wordingsboek. Het is ook het Woord van God, maar het heeft zijn evolutie gekend, doorheen een lange geschiedenis, met veel loutering, in waarheid en zoeken naar die waarheid, met vallen en opstaan. Het Nieuwe Testament is de vervulling van de aloude Wet van de liefde. Het is Jezus zelf die tot ons spreekt, naar ons toekomt, ons aanraakt, zijn inwoning neemt.

Wanneer we dat Nieuwe Testament lezen, en herlezen, kennen we misschien wel de passage die we lezen, maar ten opzichte van gisteren is het een nieuw Woord, opnieuw uitgesproken door de Heer, levend en krachtig, geestelijke voeding voor ieder van ons; Christus zelf. Het Nieuwe Testament lezen is Jezus lezen. Het is Hem ontvangen, Hem ontmoeten, je door Hem laten omvormen.

Laten we het Woord beminnen, diep koesteren, er tijd voor nemen. Moge ons hart de aarde zijn waar het Woord in liefde ontvangen wordt, wortel kan schieten en vruchten kan voortbrengen: vruchten van de Heer.

kris

Reacties

  1. Zo is dat Kris !

    Elke dag ons hart en onze geest richten op onze Verlosser en zo zijn Geest ontvangen!
    Maar 't is ook soms een lijdensweg !
    Elk sprankeltje angst en ikzucht verliezen ,om plaats te maken voor Zijn Léven in ons (een heel bestaan lang ,met vallen en weer opstaan )!!
    Hoe méér we Hem de Heer van ons leven laten zijn ,hoe vredevoller en liefdevoller we worden, zelf voor onze vijanden !(Ons eigen ikje kan een vijand zijn !)
    Want "Hij "doet het voor ons !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel juist, Kris en Jacqueline. Elke dag heeft God ons iets te zeggen. Vaak herhalen wij steeds dezelfde verhalen en woorden uit de Bijbel, maar dat woord is elke dag nieuw voor ons. Het verveelt nooit. We mogen er elke dag opnieuw wat in groeien en het beter verstaan. Sommige dagen gaat dat inderdaad beter dan op andere.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten