Doop van de Heer

Er klonk een stem uit de hemel: ‘Jij bent mijn geliefde Zoon, in Jou vind Ik vreugde.’

Het was de stem van de Vader die in het vuur van de Geest zijn liefde voor zijn Zoon uitzong. Jezus is niet enkel zijn geliefde Zoon, Hij vindt ook vreugde in Hem.

Deze woorden mogen wij steeds opnieuw beluisteren wanneer we in de spiegel van ons eigen doopsel kijken. Want ook toen, bij ons doopsel, sprak de Vader tot ieder van ons in de liefde van zijn Geest: 'Gij zijt mijn geliefde dochter/zoon, in u vind Ik vreugde.'
Bij het doopsel worden we immers opgenomen in Christus zelf. Hoe zou de Vader, die ook de Zoon bemint, dan ook niet zijn kinderen beminnen? Doorheen de Zoon bemint Hij ieder van ons, vindt Hij vreugde in ons.

Laten we dagelijks drinken aan de genade ons bij het doopsel geschonken. De doop is immers een bron van levend water die niet ophoudt te vloeien. Bedoeling is dagelijks bij deze bron neer te knielen, en er van te drinken. Steeds weer opnieuw zullen we vervuld worden met Gods Woord: 'Gij zijt mijn geliefd kind, in u vind Ik vreugde'.

Laten we Gods vreugde niet beschamen. Maar laten we vanuit de doopgenade in het leven staan, doen wat we moeten doen, laten wat we moeten laten, om, verenigd met de Heer, Gods goedheid te bezingen naar allen die God op ons levenspad brengt. En dit in de vreugde die God voor ieder van ons heeft.

kris

Reacties

  1. toen mijn kinderen, die nu volwassen zijn, geboren werden was ik niet praktiserend katholiek en heb ik ze niet laten dopen. terwijl ik toch twee lieve priesterooms had die het graag hadden gedaan, zelfs gewoon bij mij thuis.
    ik heb daar nu wel spijt van. ik ben als kind gedoopt en dat is een goed gevoel. een sterke motivatie ook. ik bid nu maar iedere dag dat God mijn kinderen in liefde nabij wil zijn. misschien worden ze hem eens toch gewaar...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wij hebben de zekerheid van het geloof en het eeuwig leven

      Verwijderen
  2. De genade die werkt is sterk. Ik tracht stil te staan en die genade in het dagelijkse leven op het spoor te komen en neer te schrijven. Het is een bron van vreugde.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten