4e paaszondag - A

JEZUS - DE DEUR

Jezus zegt ons vandaag: 'Ik ben de deur: wanneer iemand door Mij binnenkomt zal hij gered worden; hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden. '

Jezus is de deur waar wij door kunnen, in én uit. Geen stilstaande beweging dus, maar heen en weer, van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. En dit omgeven door een overvloed van weidegrond, zowel binnen als buiten.

Het is het leven van ons, christenen. Wij vinden onze diepste bezieling in God waarin we graag vertoeven. Christus is de deur die ons, christenen, in God brengt. Daar, bij de Vader, grazen wij van het volle leven; God die zichzelf schenkt. Maar christenen weten zich van binnenuit gestuwd naar buiten en zullen door Christus - de deur - naar buiten treden: het leven tegemoet. Zij treden niet uit God, maar gaan door, met en in Christus het leven aan in de wereld. Ook daar, in de wereld, zullen zij weidegrond vinden, juist omdat zij God niet verlaten hebben, en God niet hen.

Zo bidt, en leeft, een christen. In en uit. Ora et labora. Als een dans zonder ophouden. En geen dief zal dit gebeuren kunnen ontnemen of verduisteren.

Geliefde mensen,
laten we, wanneer we bidden, ons gelovig bewust zijn wat er in ons gebeurt. Het is de heilige Geest die ons in het gebed van Christus brengt om 'in' God te kunnen zijn. En laten we, in onze werkzaamheden, ons gelovig bewust zijn dat God ons bezield heeft met zijn liefde die we in naam van Jezus mogen 'leven' in ons dagelijks leven. Laten we daarbij de geest van het gebed nooit verlaten.

Laten we bidden

Goede Vader,
moge uw Geest ons ten diepste bezielen
wanneer wij bidden.
Moge Christus de deur zijn
om in U te komen.
Om daarna weer uit te gaan,
door Christus,
het leven tegemoet.
In en uit,
als een lied van Liefde
voor allen.
In Christus’ naam.
Amen.

Een mooie zondag,
kris

Reacties

  1. Geloof zonder werken is dood

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Prachtig Kris! In Christus zijn, dicht bij Hem zijn, en daarvanuit de wereld in gaan om Christus te presenteren dat is mijn grote drive

      Verwijderen

Een reactie posten