woensdag in de 2e paasweek

Vandaag zegt Jezus tot Nikodemus, én tot ons: ‘Wie kwaad doet, haat het licht; hij schuwt het licht omdat anders zijn daden bekend worden. Maar wie oprecht handelt zoekt het licht op, zodat zichtbaar wordt dat God werkzaam is in alles wat hij doet.’

Liefde en kwaad zijn tegengesteld aan elkaar, zoals licht en duisternis dat ook zijn. Wie kwaad doet, leeft tegengesteld aan de liefde en leeft in de duisternis. Wie oprecht tracht te leven en daardoor het licht opzoekt, zal getuigen van Gods Liefde, want hij leeft in de Liefde en de Liefde spreekt van God.

Laten we kinderen zijn van het licht, kinderen van de liefde, kinderen van God, heel concreet, in het leven zoals het zich vandaag aanbiedt, in de bezigheden waarin God ons vandaag roept.

Als het kan als blije mensen; glimlachend. Niet met een oppervlakkig plattekaasglimlach. Maar oprecht en nederig; vanuit een blijheid geworteld in het Pasen van de Heer.

Laten wij bidden ...

Vader,
leer ons het lied van de liefde,
als het hart van ons bestaan.
Mogen we het zingen naar allen en alles,
eenvoudig en blij; in Christus.
In zijn naam.
Amen.

Een mooie woensdag,
kris

Reacties

  1. 'Zozeer heeft God de wereld liefgehad dat Hij Zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven opdat al wie gelooft, in Hem eeuwig leven zal hebben.' Dat is een zinnetje dat ik graag herhaal als een gebed. Misschien wel het mooiste zinnetje van het gehele N.T. Als je zo bidt, evangeliseer je jezelf.
    'Wie niet gelooft, is al veroordeeld.' Die veroordeelt zichzelf, want hij of zij blijft in het duister van het ongeloof. Zo iemand heeft geen uitzicht op een hierboven en ook niet op een hierna.
    Dit evangeliestukje is, zoals Kris zegt, er eentje om blij van te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wie niet gelooft, is al veroordeeld... Ocharme de mensen die nooit over God of Jezus hebben gehoord. Ocharme de oeroude stammen die nog verborgen leven in uitgestrekte oerwouden enz... Zij zijn allen veroordeeld... ??? Oppassen met zulke uitspraken!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met deze uitspraken heb ik ook veel moeite !
      Niet alleen met de hierboven genoemde voorbeelden maar eveneens met onszelf
      (christenen) die niet altijd alles zomaar kunnen geloven , is geloof dan misschien eerder een GAVE die niet iedereen heeft ,?Alléén de bevoorrechten ?

      Verwijderen
    2. wie nooit van God hoort is er ook niet verantwoordelijk voor dat hij niet 'kan' geloven
      Gods Barmhartigheid bestaat ook nog :-)
      en voor hen die wel geloven is het wel hun verantwoordelijkheid ernaar te leven
      elk zal zelf persoonlijk rekenschap moeten geven wat hij of zij met de gave van het geloof gedaan heeft
      geloof is niet het naleven van alleen maar lettertjes en regels , het geloof is een daadwerkelijke beleving vanuit het hart.
      niet allen die zegt te geloven beleefd zijn geloof, jammer genoeg

      Verwijderen
  3. Hoeveel ongelovigen doen de wil al van God om het goede te doen.
    En kijk naar Poetin en de patriarch Kirill die gelovig is maar toch de oorlog goed keurt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De 1ste lezing lijkt me vandaag wel een kluchtfilmpje: De Joodse leiders zetten de apostelen gevangen, stevig achter slot en grendel en met bewaking, precies de grootste misdadigers. Als je prediken in Jezus Naam en zijn wonderdaden van heil en genezing een misdaad kunt noemen? Maar God engel is sterker dan welk slot en grendel of boeien ook. Op een voor de leiders onverklaarbare wijze worden de apostelen bevrijd met de opdracht gewoon voort te doen met preken, met de woorden des levens te verkondigen. De Joodse leiders staan verbaast, maar hun hart is versteend, hun ogen verblind door eigen eer en macht, zo zien ze niet dat God hier aan het werk is. Wel vrezen ze het volk dat zich mogelijks tegen hen kan keren en stenigen. En nog zien ze niet in dat ze aan het verkeerde eind van het touw aan het trekkenzijn. Ze willen alles naar zich toehalen terwijl het uit hun handen glipt.
    Jezus, uw leerlingen predingen het eeuwige leven die Gij voor ons met uw Bloed hebt gekocht. Open mijn ogen voor uw Licht, het zien van uw werken, versterk mijn geloof en daadwerkelijk handelen er naar.
    Ieder die slecht handelt heeft een afkeer van het licht. Dit is hier in de handelingen van de apostelen overduidelijk. Aan mij te leven in het licht en dit ook uitstralen door mijn doen en zijn, liefdevol, blijmoedig, dienstbaar, fris en blij …

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten