donderdag in de 3e paasweek

‘Ik ben het brood dat leven geeft’, horen we Jezus vandaag zeggen.

Het is inderdaad de Heer die leven geeft aan ons leven, aan het leven van de Kerk. Hij is, als het ware, er het levend hart van. Niet als symbool, maar als een levengevende werkelijkheid. Wij zijn geroepen ons te voeden met Hem, opdat Hij inderdaad dat leven in ons kan zijn waar de Vader naar verlangt.

Je voeden met de Heer zou voor een christen de evidentie zelf moeten zijn. Het gaat vooraf aan al het andere, en tegelijk is het verweven met al het andere. Onze roeping is het immers één te zijn met Christus. En daarvoor moeten we ons voeden met Hem. Anders zouden we al snel een ongeoliede motor zijn die niet enkel vlug droog zal staan maar ook snel tot stilstand zal komen.

Zoals de Heer brood voor ons is dat leven geeft, zo mogen ook wij voor elkaar voeding zijn dat leven geeft. Een christen deelt immers in de zending van haar Heer. Niet door Hem na te bootsen of enkel zijn leer te verkondingen, maar door in eenheid met Hem Gods liefde te zijn, en alzo mét Hem levengevend voor ieder die hij ontmoet en waarvoor hij bidt. Dat maakt de christen persoonlijk rijk; een rijkdom die je van binnenuit zult willen doorgeven aan allen en alles.

Laten we bidden

Vader,
dank U om Jezus,
levend brood voor ons gegeven.
Mogen wij ieder persoonlijk,
en wij als Kerk,
ervoor kiezen ons te voeden met Hem,
opdat Hij inderdaad dat leven voor de wereld zou zijn
dat U in Hem wilt zijn.
Door Christus, onze Heer.
Amen.

Een mooie donderdag,
kris

Reacties

  1. Vandaag spreken mij vooral de eerste woorden van de 1ste lezing aan: “In die dagen sprak een engel van de Heer tot Filippus: ‘begeef u op reis … ga op weg …’. En dan mag Filippus dat mooie gebeuren beleven, een mooie vorm van apostolaat, de doop van die man die daar op zijn weg komt. Als dag geen Goddelijke wilsbeschikking was. Hierbij stelde ik me de vraag hoeveel heb ik nog oor en oog voor zulke wilsbeschikkingen van de Heer, voor zulke ingevingen, raadgevingen dus ook van mijn engelbewaarder? Heb ik nog aandacht voor hem? Kan en mag deze mij nog leiden in het trekken van de Vader? Allen zullen door God onderricht worden, dit vooral door het lezen en beluisteren van zijn dagelijks Woord. Mag ik daarin nog mijn levensrichting ontdekken, de gps van mijn levensreis op weg naar de eeuwigheid?
    Dank U Jezus voor uw dagelijks woord weer voor mij vandaag, voedsel voor mijn ziel en geestelijk leven. Jezus, moge ook het ontvangen van de H. Communie mij helpen bewuster dagelijks met U op weg te gaan.
    Zo zorgen dat Gods dagelijkse woorden ook dagelijkse beleving en Leven wordt tot ik eenmaal voor eeuwig in Hem mag leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja die goddelijke wilsbeschikking...
    Ik denk dat God veel meer tot ons komt dan we doorgaans denken. Maar daarvoor moeten we afdalen diep in onszelf om vanuit een innige verbondenheid met de Geest met 'nieuwe ogen' te kijken. Wie kijkt vanuit de Geest zal God veel meer ontwaren dan wanneer hij kijkt los van de Geest.
    En dan 'ja' zeggen; ons kleine ja leggend in het grote 'ja' van de Heer...
    Hoe zalig is dat; voor jezelf en allen die je ontmoet.
    Met een hartelijke avondgroet,
    kris

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank u wel Kris,
      heel mooi gezegd
      ja we zijn nog zo vaak kortzichtig
      teveel op onszelf gericht
      ja dat vervelend 'ikje' hé
      dus meer openstaan voor de Geest en alles zal lichter worden 😊
      een deugddoend weekend
      groetjes

      Verwijderen

Een reactie posten