dinsdag in week 22 door het jaar

Lieve mensen,
vanuit het evangelie van vandaag zou ik een warme oproep willen doen om onze wereld, die dikwijls getekend is door kwaad, met Gods liefde te omarmen. Zowel doorheen ons gebed als doorheen onze daden, onze woorden, onze blik.
Als christenen zijn we geroepen dit te doen vanuit onze verinniging met de Heer; de Heer in ons, met ons, door ons. We zijn geroepen instrumenten te zijn van zijn genezing in deze wereld. Als penselen in zijn hand.
Laten we dit doen als Paasmensen, in de vreugde en de eenvoud van Christus' opstanding.

kris

Reacties

  1. Paulus wil zijn christenen werkelijk liefhebben en bemoedigen. Zelf dacht hij zoals zij dat Jezus nu spoedig terug zou komen. Maar zelfs dan weet niemand wanneer. Ook voor ons, na twintig eeuwen christendom, is dat uur nog altijd verborgen. Toch komt het: het uur van ons sterven, maar ook Jezus’ wederkomst. Mogen wij echter zo niet leven dat Jezus altijd bij ons is? Dat Hij altijd komt? Elk ogenblik kan Hij voor ons daar zijn, in elke stonde van gebed, in elke eucharistie, in elke mens die een beroep op ons doet. Laten wij dan leven, alert, ons oog gericht op Hem die altijd komt. Dan leven we niet meer in de duisternis, dan leven we als kinderen van de dag, dan staan we in Gods licht. Of wij nu nog op aarde zijn of als mensen al zijn gestorven, wij en zij leven verbonden met Hem, met Christus. Wij mogen elkaar blijven steunen in dat geloof dat wij altijd met Christus zijn, nu al, en ook in de komende eeuwigheid. De Heer heeft werkelijk een deur voor ons opengedaan.
    Ja, Jezus was een goede leraar. Hij sprak met gezag. Geen vanbuiten geleerd lesje, geen commentaar dat Hij van een andere leraar ontvangen had. Hij sprak uit zichzelf. Of beter: vanuit God. Hij deed ook altijd zelf wat Hij aan anderen leerde. Dat maakte Hem zo anders. Dat riep ook verzet op. Jezus had goddelijke aanspraken en de mensen die in de ban waren van onreine geesten protesteerden. Zelfs de Boze, de grote Tegenstander van God voelde dat met Jezus zijn einde gekomen was. De wereld van het kwaad wist wie Jezus was: ‘De Heilige Gods’. Die wereld van het kwaad wilde Hem tot zwijgen brengen, maar Jezus deed die kwade wereld zelf zwijgen en uit onze wereld weggaan. Dat gebeurt nog altijd. De Kerk moet vaak zwijgen voor de opinies van de wereld. Maar als zij echt gelooft en vertrouwt op Jezus, kan zij ook nu nog kwaad tot goed bekeren. Neen, we hoeven echt niet bang te zijn. Jezus’ woord is ook nu machtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een nieuw schooljaar is begonnen. Laat de leerkrachten van kleuteronderwijs tot universiteit
    mensen zijn van hoog niveau zowel intellectueel als op gebied van relaties. Dat het hen mag gegeven zijn jongeren te brengen tot een hoog niveau van kennis maar evenzeer tot mensen
    die verbondenheid in onze tijd en in onze samenleving gestalte kunnen geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat was ook mijn eerste gedachte deze morgen,bidden voor de schoolgaande kinderen,dat ze mogen beseffen welke waardevolle tijd ze in de school doorbrengen,en respect voor de leerkrachten opbrengen,dat ook de godsdienstleraren als voorbeeld God op de eerste plaats stellen,dat de Heilige Geest hun met gezag woorden die van God komen helpt vertalen naar deze tijd.
    Heer zegen alle kinderen,velen snakken naar kennis,dat niemand achter blijft.

    Ja laten we de wereld omarmen met liefde,ongeacht wie ,er zijn zoveel goede voorbeelden,een wijk in Hasselt heeft een caravan opgesteld en bekostigd om dakloze jongeren op te vangen ,het eerste dakloze meisje is nu klaar om het leven in de maatschappij terug op te nemen,ze gaat terug naar school,haar leven is terug op orde,de buren spraken af om om beurt eten klaar te maken ,de was te doen en haar een bad in hun huis te laten nemen,nu is de plaats weer vrij voor een volgende dakloze jongere,mooi om te zien hoe gans de buurt meewerkt via sociale media spreken ze af wie wat zal doen,pracht initiatief.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 'Als penselen in zijn hand … '
    Mooi Kris !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De wereld getekend door kwaad , omarmen ,zoals Hij ons omarmt ! Beeld van Kris maar REALITEIT!!!!
    Gracias voor zó 'n WOORDEN !!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten