woensdag in week 22 door het jaar

Simons schoonmoeder had hoge koorts, en ze vroegen Jezus om haar te helpen. Hij boog zich over haar heen en sprak de koorts bestraffend toe. Die verliet haar, en meteen stond ze op.

Wie geraakt wordt door de Heer, wie door Hem genezen wordt staat op. Bij de schoonmoeder van Petrus letterlijk, maar ook in het hart. Zij mocht bij wijze van spreken al even proeven van de genade van Jezus' opstanding die korte tijd later zou plaatsvinden.

Maar dan die mooie woorden die volgen op haar ‘opstaan’: … en ze begon voor hen te zorgen.

Lieve mensen, moge dat de vrucht zijn van Jezus’ aanraking aan ieder van ons: zorgend in het leven staan, gericht naar de ander. In de hele kleine dingen, met het hart, diep gemeend, in de liefde van de Heer.

Dat is christen-zijn: vanuit Gods inwoning in Christus, liefdevol in het leven staan; zorgend voor allen die je zijn toevertrouwd; biddend en/of biddend handelend.
Kan het eenvoudiger ?

Laat je aanraken, en bemin.

kris

Reacties

  1. Dat is inderdaad christen zijn, Kris. En dat verandert alles. Wij zijn in onze tijd veel te koortsachtig bezig. Het is lopen en vliegen. We willen veel te veel: uit werken gaan, een gezin, en dan nog vakantie en reizen zonder eind. Dan kun je niet meer dienen, dan kun je niet meer bedienen, dan kun je niet meer zorgen voor elkaar. Onze jonge ingenieur die zondag a.s. in Middelkerke tot priester wordt gewijd, zegt dat gelovig zijn je juist bevrijdt van al die koortsachtigheid. In de wereld wil men vooral niets missen, zegt hij. Met Jezus moet je het niet alleen doen. Niets moet, alles mag. Laten wij bidden voor deze toekomstige priester Stijn, want hij zal wel een beetje heel alleen staan in de tijd die komt, met zo weinig priesters die in aantal nog elke dag verminderen. Moge God misschien met andere middelen en langs andere wegen voor Zijn volk blijven zorgen. En moge de apostolische reis van onze paus naar Mozambique, Madagaskar en Mauritius de mensen daar verzoening en vrede brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo is mijn dag weer goed begonnen dankzij jullie aanmoedigingen ! Eerst zich naar ons Heer richten in gebed (ga ik zéker doen voor Stijn )voor onze Paus voor zovelen ,maar ook voor mezelf dat ik in alle eenvoud en dankbaarheid moge zorgen voor mijn medemensen door ZIJN Liefde !Here I am Lord !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mijn gebed vandaag: moge ons zorgen niet alleen de medemens betreffen maar de gehele schepping. daar zijn dier- en plantensoorten die het wellicht harder nodig dan hebben wij woekerende mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar hoor je de volgende dagen meer van, Stefan. Het is heel juist wat u zegt. Onze hebzucht en heerszucht sleept heel de schepping mee in de crisis!

      Verwijderen
  4. Goedemorgen!!! Waarlijk: Goed, omdat wij in Christus Jezus Hem mogen uitdragen in deze wereld. Ons kunnen en mogen láten aanraken en deze Liefde, dit vuur mogen doorgeven. Dát is ons aller (!) roeping... Zeker wil ik van ganser harte bidden voor Stijn en alle priesters. In Onze Heer God en Vader mogen we altijd blijven weten, geloven, vertrouwen dat Hij voor Zijn kinderen zal zorgen en ons nóóit zal vergeten. Wij mogen biddend blijven vragen; we zullen verhoord worden! Ook dát is de belofte van de Vader aan ons. Een Gezegende dag lieve mensen... Groet u allen, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wellicht bestaat christen zijn essentieel daarin : dat de een voor de ander zorgt: jongeren voor ouderen en ouderen voor jongeren. Ouderen hebben wellicht hulp nodig van jongeren voor hun verzorging en jongeren hebben wellicht wijze raad en liefde van ouderen nodig.
    Zo zal de Heer in ons midden komen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het citaat is voor mij :avondmeditatie ! Dus:good night ! Ons laten omarmen of aangeraakt worden door Hem die LIEFDE is , en dank zij duisternis of licht dit gegrepen zijn uitstralen naar alle anderen ! door de Paaskracht die van Hem uitgaat ! Dank

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het citaat is voor mij: avondmeditatie, dus: GOOD NIGHT! Me werkelijk laten omarmen of aanraken door Hem die liefde is en uitstralen naar de vele anderen!Dit blijft in duisternis of licht onze zending door Zijn Paaskracht !dank !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Proficiat Stijn met je priesterwijding en ook proficiat aan zijn ouders!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten