dinsdag in week 28 door het jaar

Bij Jezus gaat het om de binnenkant, om de goedheid van het hart, om dat wat onzichtbaar is. Wat voor nut heeft het om uiterlijk in orde te zijn met alles (netjes op tijd onze gebeden, liturgie op en top in orde, nooit vloeken, voor Pasen te biechten gaan,…) terwijl we doorheen in de dag in ons mens-zijn een leven leiden ver weg van God en zijn gebod.

Natuurlijk is er niets mis mee op tijd je gebeden te verrichten, aandacht te besteden aan de liturgie, trachten niet te vloeken, en tijdens de Goede Week te biechten te gaan. Als we maar niet denken dat het puur vervullen van onze plichten ons tot goede christenen maakt. Dit is helemaal geen garantie.

Deze zaken kunnen ons helpen in God te leven, en dan is het goed, dikwijls zelfs noodzakelijk. Maar ze moeten in verbinding staan met onze binnenkant. Ze moeten van ons goede christenen maken, mensen die de liefde hoog in het vaandel dragen en er naar leven, in de kleine dingen van elke dag.

We moeten leven van binnen naar buiten. Niet om het vertoon, niet puur uit plichtsvervulling, niet om ons geweten te sussen, maar uit liefde voor God en medemens.

Laten we gehoor geven aan de geest van de letter, maar dan aan de letter van de wet.

kris

Reacties

  1. Het is gemakkelijker je handen te wassen, dan je ziel zuiver te maken. Als wij het niet kunnen, laten we dan zeggen: 'Heer, neemt u het van mij over'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heer, leer me elke dag te leven van " binnen naar buiten. Niet om het vertoon, niet puur uit plichtsvervulling, niet om ons geweten te sussen, maar uit liefde voor God en medemens. "

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Marie-Roos ik bid met u mee om elke dag te leven van "binnen naar buiten " uit liefde voor GOD en de medemens.

      Verwijderen
  3. Heer als U wil,kunt U me rein maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "Schep, o God, een zuiver ​hart​ in mij" (psalm 51,12)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heer,laat me leven 'van binnen naar buiten' want in geloof bent U 'diep in mij'(M.E) en buiten in Elk Ander ! Schenk me dit GELOOF ! DANK

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank Renée,ik kijk elke avond uit naar uw reactie.

      Verwijderen

Een reactie posten