zaterdag in week 26 door het jaar

Jezus bad, juichend in de heilige Geest: 'Ik loof U, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat U deze dingen voor wijzen en verstandigen hebt verborgen, maar ze aan eenvoudige mensen hebt onthuld. Ja, Vader, zo hebt U het gewild.'

Eenvoudig zijn zij die arm zijn; arm van hart, arm van geest, arm voor God.
Hun zijn is niet getekend door selfi’s, maar hun hart is geopend naar God toe opdat Hij het kan vullen met Zichzelf.
Het zijn zij die nederig zijn, alle hoogmoed hebben laten varen, en alzo God kunnen 'zien'.
Het zijn zij die zichzelf beschikbaar stellen voor het leven van Christus in hen.
Het zijn zij die zich hebben laten opnemen door Hem, om verenigd met Hem Gods liefde te worden.
Het zijn zij die hun verantwoordelijkheid nemen in het leven, zij die zich engageren in de liefde, bewust bouwend aan Gods Rijk.

Laat ons eenvoudig worden van hart, om drager en uitdrager te worden van de Vrede van de Heer, werkers in Gods wijngaard, in die stille vreugde die Pasen zo eigen is.

kris

Reacties

  1. De profeet Baruch spreekt graag over de zondigheid van het volk, want dat is voor hem de reden geweest waarom het weg werd gevoerd in ballingschap. Mooi beschrijft hij hoe de mensen de eeuwige God vergeten hadden die hen voedsel gaf. Jeruzalem, de stad van God die hen grootbracht, hebben ze bedroefd. Je waant je wel een beetje in onze tijd. Wat moet God van ons denken nu wij menen dat wij Hem niet nodig hebben, dat voedsel en drank, en al het andere, vanzelf komen door de natuur? Wat moet onze Moeder de Kerk denken van velen van ons die in haar schoot op zijn gegroeid maar haar nu de rug toekeren? Ja, ook onze Kerk lijkt op een weduwe, eenzaam en verlaten door de zonden van haar kinderen. En zonde, ik heb het gisteren al gezegd, is precies leven zonde-r God. Zoek Hem opnieuw, roept de profeet ons toe, Hij zal u opnieuw bevrijden en u een blijdschap geven die eeuwig blijft. De 72 keerden ook in blijdschap terug. Ze hebben succes gehad. Zelfs de duivels onderwierpen zich aan hen door Jezus’ naam. Jezus weet het: nu komen nieuwe tijden, de satan heeft afgedaan, het Rijk Gods is gekomen. Toch moeten we niet blij zijn als de duivels zich aan ons onderwerpen. Wees niet blij als je eenmaal een ondeugd overwonnen hebt, want die ondeugd is taai en kan zo terugkeren. Maar uw namen staan opgetekend in de hemel, omdat je bij Jezus thuishoort. Daar mag je blij om zijn. De groten van deze aarde begrijpen het niet, ze staan voor zulke dingen niet open. Voor hen tellen geld en macht en prestige, maar in Zijn wijsheid heeft God zichzelf bekend gemaakt aan kinderen. Zelf is Jezus het Kind bij uitstek, de Zoon van de Vader. Voor Hem stonden de rijke steden in Galilea niet open, dat lazen we gisteren. Wie klein is en arm, die vindt God. Die ziet God gebeuren in Jezus en vandaag misschien ook in een paus Franciscus.

    Vandaag is het het feest van de H. Zuster Faustina, aan wie God zo innig Zijn barmhartigheid geopenbaard heeft. Voor de beeltenis van de barmhartige Jezus met de goddelijke blauwe en rode stralen uit Zijn hart (doopselwater en eucharistisch bloed) dompelen wij heel de mensheid en ook onszelf in Gods oeverloze barmhartigheid.
    Een gezegende zaterdag, badend in Gods barmhartige liefde!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Mijn dochter,overweeg het goddelijk leven dat zich binnen de Kerk bevindt voor het heil en de heiliging van de ziel.Overweeg hoe je voordeel trekt uit deze genadeschatten,uit deze krachten van mijn Liefde."
    Jezus tot de H.zuster Faustina.

    O liefderijkste Jezus, ik heb niet altijd voordeel weten te trekken uit deze onschatbare gaven,want ik schonk geen aandacht aan de gave zelf,maar ik schonk teveel aandacht aan het werktuig door wie U mij deze gave aanbood.
    Dat zal nu veranderen,allerzoetste Meester,ik zal zoveel voordeel gaan trekken uit Uw genade als mijn ziel ertoe in staat zal zijn.Het levende geloof zal mij ondersteunen,ik zal ze onmiddellijk van U aanvaarden en niet op het werktuig letten door wie U ze me overzendt.
    Als het voor mij niet mogelijk zal zijn ze met vreugde aan te nemen,zal ik ze wel altijd aannemen met onderwerping een uw heilige Wil.
    H.Faustina tot Jezus.

    (Is dit niet het probleem van deze tijd?we kijken teveel naar wat het werktuig(de priester )doet,en beseffen niet met welke genadegave Jezus ons wil overstelpen door middel van de priester,als we het Sanctus bidden is dit samen met de zegevierende Kerk met alle heiligen en engelen !!!.

    Ik ken mensen die naar andere landen rijden om de H.Mis bij te wonen van een 'heilige priester' terwijl de H.Mis in onze eigen parochiekerk even waardevol is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Doeltreffende smeekbede voor de stervenden.
    H.Faustina;

    'Toen ik mij in het inwendig gebed verdiepte en mij met al de heilige Missen verenigde die op dat moment in de hele wereld werden opgedragen,smeekte ik God door al die Heilige Missen medelijden te willen hebben met de wereld en in het bijzonder met de arme zondaars die op dit moment in doodstrijd zijn.Op hetzelfde moment kreeg ik inwendig het antwoord van God,dat duizend zielen genade verkregen hadden door bemiddeling van het gebed dat ik God had opgedragen.
    Wij kennen het getal niet van de zielen die we moeten reden door ons gebed en onze opofferingen;wij moeten dus altijd bidden voor de zondaars.

    O,hoe prachtig is de geestelijke wereld.En zij is zo werkelijk,dat in vergelijking daarmee het uitwendige leven slechts ijdel bedrog en onmacht is.
    Z.Faustina.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nooit de moed opgeven! Ook al heb ik door de zonde mij van de Heer afgewend, Hij blijft zorg voor mij dragen. Van zodra ik mij weer tot Hem richt met de bede om vergeving is Hij mij genadig en barmhartig. Hij verheugt zich meer over één zondaar die zich bekeert dan over 99 rechtvaardigen. Hij laat de zwakheden in mij toe om eruit te leren en om mij zijn liefde en barmhartigheid te openbaren. Mijn naam staat in zijn Hand geschreven, dat moet mijn grootste vreugde zijn. Ik behoor aan Hem, mij zo dan ook totaal in liefde voor Hem inzetten. Niet als eigen prestaties, maar als vrucht van zijn genadegaven.
    Ik dank en prijs U Jezus, dat Gij U aan ons hebt leren kennen door uw Menswording en ons zo ook de liefde en barmhartigheid van de Vader openbaarde
    Bewust van eigen zwakheid, maar ook van de liefde en de barmhartigheid van de Vader, mild en liefdevol zijn voor mijn naaste. Hen nooit afwijzen omwille van hun zwakheden in de zonde, maar hen met woord en daad bijstaan om zich van de zonde af te wenden. De Heer bidden dat Hij hen zijn licht, kracht en genade schenkt.

    dank aan allen voor de mooie woorden hierboven
    vandaag ook 1ste zaterdag en dan nog wel van de rozenkransmaand
    moge Maria ons allen onder haar mantel beschermen en dragen in haar Onbevlekte hart.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. "Het zijn zij die hun verantwoordelijkheid nemen in het leven, zij die zich engageren in de liefde, bewust bouwend aan Gods Rijk.
    Laat ons eenvoudig worden van hart, om drager en uitdrager te worden van de Vrede van de Heer, werkers in Gods wijngaard, in die stille vreugde die Pasen zo eigen is".

    Kris dank voor deze diepe woorden. ik wil graag zo'n werker worden in Gods wijngaard.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Psalm 69 zegt in het eerste vers: wie God zoeken , hun hart zal opleven!
    God zoeken ...en door Hem ...gezocht worden ! Ik ZOEK omdat ik GEZOCHT word !
    In duisternis en licht is DÁT....Leven ! Een doelstelling: ...geloven...dat Hij in mij en de Anderen IS

    Dank aan allen !!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten