vrijdag in week 27 door het jaar

Dagelijks vechten we diep in onszelf dat oorlogje uit tussen goed en kwaad, tussen de goede Geest van God en de boze geest die we satan noemen. Ons hart, ons leven, is het toneel waar deze strijd zich afspeelt. En wat we zeggen en doen zal een gevolg zijn van hoe we die strijd gestreden hebben.

Hoewel ... strijd ... het klinkt zo negatief, alsof we voortdurend de wapens moeten opnemen tegen het kwaad. In zeker zin is dat ook zo, maar strijden, de wapens opnemen, zijn woorden die koud en zelfs oorlogszuchtig overkomen.
Misschien is het beter te spreken van een afdalen in ons diepste zelf om daar de Heer op te wachten, Hem te ontmoeten.

Het gaat er om innerlijk klein te worden, arm van geest, nederig, God in Christus welkom heten in je eigen kwetsbaarheid. Om dan te kiezen, vanuit God waarvan je toelaat dat Hij je in Christus helend nabij is.

Kiezen voor het goede doe je dan vanuit je toevertrouwen aan Christus, vanuit de genade die Hij zelf is. Het is sterven in Christus om met Hem Gods Pasen te zijn.

kris

Reacties

  1. Kris, je zegt het mooi en heel begrijpelijk. Bedankt.

    Laat ons inderdaad afdalen in ons diepste zelf en het kwade verdrijven. Geef ons inderdaad
    de moed om te wachten tot God bezit neemt van ons hart.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jezus gaf uitleg over exorcisme : “als Ik dankzij een kracht die van God komt demonen uitdrijf, dan is het Koninkrijk van God bij jullie gekomen.”

    De mensen lijken op huizen die veroverd kunnen worden. Zegt Jezus dat we God kunnen laten heersen in ons hart ? Dat anders de duiveluitdrijving niet duurzaam is ?
    Zegt Jezus ? : Vertrouw niet te veel op je eigen kracht en weerbaarheid. Blijf bij mij. Ik leef in Gods rijk. Als we ons samen verenigen, dan worden we een rijk dat niet meer verdedigd moet worden met wapens.

    Exorcisme werd en wordt in vele religies erkend.
    Maar in onze tijd, in het Westen, is het geloof verdwenen in demonen of ‘onreine geesten’
    Mensen met een psychische ziekte worden opgenomen in de psychiatrie en daar behandeld met medicatie… waardoor ze – klopt dat ? – zelden genezen…
    Daar zitten ook mensen bij met religieuze visioenen ( “wanen” zeggen de dokters )
    Alleen wanneer mensen ongeneeslijk ziek zijn, en wanneer de dokters het ook toegeven, zijn er sommigen die op zoek gaan naar een ander geloof – buiten de wetenschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb een krachtig gebed ontdekt dat ik bij gelegenheid toepas en ik ondervindt steeds een positieve reactie bij (lastige personen)ik denk niet dat die ommekeer blijvend is,maar het zou wel kunnen.

    'Vader mijn hoogste principe ik vraag U in Naam van Jezus Uw Zoon,vervul het diepste wezen van (naam persoon) met Uw Geest van Liefde.
    Soms vraag ik de Geest van geduld en bij drukke mensen de Geest van stilte,ook voor mezelf vraag ik de Geest van Liefde ,want dan heb ik alles.

    In de stilte van mijn hart richt ik mijn woorden tot God de Drie-Ene God .


    BeantwoordenVerwijderen
  4. Verschillende en rijke 'visies' !!!!!!!!!Persoonlijk blijf ik bij : ' afdalen in je diepste zelf waar Hij IS '
    en zelfs in de grijsheid van het dagdagelijkse leven : psalm 37 : VERTROUW op de Heer !,
    laten realiseren in stilte - eenvoud - nedrigheid - en enorme DANK !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het zijn hele mooie woorden maar hoe doe je dat? Afdalen in je diepste zelf. Het staat er zo mooi. Ik zou willen dat ik het kon begrijpen. Ik vertrouw op de Heer. Ik vraag Hem om een werktuig te mogen zijn in Zijn handen. Net als Paulus zou ik willen zeggen: Ik leef niet meer maar Christus leeft in mij. Kom o Heilige Geest en verlicht mij om te begrijpen en ernaar te leven. Het gebed van Anoniem neem ik zeker over.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten