dinsdag in week 8 door het jaar

Geliefde mensen,
in de eerste lezing, uit het boek Wijsheid van Jezus Sirach, lezen we die mooie eenvoudige woorden: ‘Prijs de Heer met je vrijgevigheid’.

Wij zijn allen bewoond door God in Christus. In ieder van ons heeft Hij zijn verblijf. Elk van ons vult Hij met zijn liefde. Wat Hij vraagt is deze liefde niet voor jezelf te houden, maar deze te schenken aan het leven zoals zich dat heel concreet aandient.

Je kan het vergelijken met een kruik water. Wij zijn de kruik die God gevuld heeft met zijn liefde. Gul als Hij is stroomt deze kruik over. Wat overstroomt mogen we niet verloren laten gaan. Het moet zich vertalen naar een liefde-vol leven, zowel naar de mensen toe die we ontmoeten, alsook in de dingen die doen.

Ontmoet in ieder mens Christus die vraagt bemind te worden. En heb lief.
Probeer de dingen die je vandaag doet (dat kunnen huishoudelijke taken zijn, studie, werk,…) te doen vanuit Gods vrede, in zijn liefde.

In vrijgevigheid, zoals de eerste lezing het verwoordt. Dat betekent ‘vrij’ en ‘gevend’. Niet vanuit dwangmatigheid, of angst voor een of ander oordeel. Nee, rustig, vrij, omdat je gelooft dat een leven leiden in Gods liefde het hoogste goed is.

Lieve mensen, laten we de Heer prijzen door onze vrijgevigheid. Laten we zijn liefde alle lof toezingen door haar heel concreet te beleven in vele vormen van kleine en nederige goedheid voor elkaar; eenvoudig en van harte, met de glimlach van God.

Geniet van je dag. Knipoog regelmatig naar God.
Moge Hij gebeuren.

kris

Reacties

  1. Het beste dat wij kunnen geven aan God, is elke dag onszelf. 'Heer, hier ben ik; zeg me maar wat ik doen moet'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Kris ,met deze aanmoediging kunnen we deze ...ook toch wel "herfstachtige meidag weer aan !
    En trachten met vreugde en blijdschap ons te geven aan steun ,hulp en dankbaarheid om deze dag te beleven mét Christus in ons en in élke mens die hij op onze weg zet vandaag !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jezus, ik hou van U in elke druppel regen,in elke windvlaag,in uw zon en maan.Dank Heer voor heel Uw schepping en al Uw gaven van elke dag

    BeantwoordenVerwijderen
  4. https://www.youtube.com/watch?v=srCwBJ0-ZY0&list=RDFDwVzK1L5po&index=3

    Eerst God loven, dan Hem danken voor alles en iedereen die er IS.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank u Kris voor uw knipoog aan God gegeven

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten