Hemelvaart van de Heer

Vandaag belooft Jezus ons: 'Houd dit voor ogen: Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.'

De Heer geeft zichzelf, niet als een antwoord op een vraag van onzentwege. Hij geeft zich, omdat de Vader dit wil, en omdat het volledig thuis hoort in het ja-woord van de Heer aan de Vader. Onze roeping en taak is het deze genade werkzaam te laten zijn in ons leven.
We blijven immers vrij en kunnen dit geschenk afwijzen. Dan zou ons hart gelijken op het graf waarvan de steen niet is weggerold. Dat is niet de bedoeling.
Onze roeping is ons te laten vullen met de opstandingsgenade, met de Opgestane zelf. Opdat wij vanuit zijn kruisliefde mogen delen in zijn verrijzenis, tot heil van Kerk en wereld.

Laat ons wakker en fris, blij en eenvoudig, als één hartelijke gemeenschap, zoals gelovigen het betaamt, de Heer beminnen en belichamen in al ons doen en laten, doorheen ons bidden voor elkaar, en al onze ontmoetingen, ons gevend aan Hem die ons geeft aan ons.

Ja, de Heer is bij ons. Het feest van Hemelvaart is in wezen het feest van nabijheid.

kris

Reacties

  1. Van harte gefeleciteerd met de geboorte van Noortje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Proficiat! God zegene dit mooi gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Proficiat, Kris, met uw nieuw aanwinst, een mooi geschenk van de Allerhoogste.
    Hemelvaartsdag is het einde van Jezus' regelmatige verschijningen aan Zijn leerlingen. Nu gaat Hij voorgoed naar de Vader terug. Maar toch gaat Hij anders terug dan als Hij gekomen was. Hij heeft met ons iets gedaan. Wij waren gevangenen. Zie de nieuwe tweede lezing die nu mogelijk is: Efeziërs 4, 1-13. Daar citeert Paulus psalm 68. God voerde bij Zijn intrede in Jeruzalem, toen de ark van het verbond door David over werd gebracht naar de Davidstad, gevangenen mee. Dat waren de Filistijnen die die komst van God naar Jeruzalem wilden verhinderen. David nam hen gevangen. Als Paulus dat toepast op de hemelvaart van Jezus, betekent dat dat wij gevangenen waren. Wij zaten vóór Jezus kwam gevangen in ons ik, in zonde en dood. Jezus heeft ons vrijgemaakt, Hij heeft ons meegezogen in Zijn wezen: kind, Zoon van God te zijn. Als Jezus naar God terugkeert, trekt Hij ons mee als vrijgekochte zonen en dochters van God. Het hoofd is al in de hemel, wij zijn Zijn lichaam, Zijn ledematen, wij volgen, zo hopen wij. Wij zijn dus veranderd. En de psalm 68 zegt ook dat God de gaven van mensen wilde. Wat dat betekent op het niveau van het O.T. is niet duidelijk, misschien die gevangen genomen Filistijnen. Maar Paulus past dat toe: God gaf gaven aan de mensen. Dat zijn de Geestesgaven. Sommigen werden apostel of evangelist of profeet of herder of leraar. En zo, zegt Paulus, rustte de Heer ons toe om te komen tot de volmaakte Man Christus. Kol. 1, 28 heeft een mooier woord: 'de volmaakte MENS'. Wij allen moeten toegroeien naar de volheid van Christus, een andere Christus worden, of Christus moet alles in allen worden. Dat is de hemel op aarde. We moeten dan na Jezus' hemelvaart ook niet naar de hemel staren. We moeten de handen uit de mouwen steken en elk op de vierkante meter waarop hij of zij staat, moet Christus werkelijkheid laten worden. De wereld moet één worden: geen oorlog meer, geen honger en geen verdriet. Dat is onze zending op Hemelvaartsdag.
    We vieren vandaag ook het feest van O. L. Vrouw van Fatima. Wat Maria in 1917 vroeg aan drie herderskinderen, is eigenlijk net hetzelfde. Maria vraagt gebed en boete. Maar boete is geen zelfkastijding. Het is draden herstellen. Denk aan wat ik zei met Aswoensdag: visnetten boeten, versleten draden herstellen. Als wij door te bidden onze band herstellen met God, als wij door te delen (aalmoezen of attenties) onze band herstellen met de medemens, als wij ons omgaan met de dingen wat ordenen (ook door soms iets te laten of een dag te vasten) dan groeien wij toe naar die volmaakte Mens die Christus is. Dan wordt Christus werkelijkheid in ons leven, dan komt Gods Koninkrijk. Dat is precies hetzelfde als het onbevlekt hart van Maria dat uiteindelijk zal zegevieren. Het kan niet meer stuk. In Jezus is God God mogen zijn ten einde toe. De hemel is open. We zijn er allen verwacht. We mogen groeien naar de hemel. H. Maria van Fatima, bid voor ons, zondaars en breng ons allen waar u bent met Jezus uw Zoon. Zalig hoogfeest!


    BeantwoordenVerwijderen
  5. heel hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van uw dochtertje! Alle goeds gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zalig Hoogfeest Pr. Daniël en Kris !
    Ik verheug me ook bij de geboorte van jullie dochtertje Noor !
    Zij heeft het groot geluk om in zo'n prachtig gezin te mogen opgroeien !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter Noortje. Gewéldig weer een nieuw leven in jullie mooie gezin. Beterschap voor jou vrouw en voorspoed en zegeningen voor nú en in de komende tijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Geboren worden in de Paastijd... wat een verrijzeniskindje!
    Geboren worden in de meimaand.... wat een Maria-kindje!
    Geboren worden in een warm en gelovig gezin... wat een voorrecht!
    Een bijzonder welkom voor dit nieuwe leven, en van harte geluk gewenst met de geboorte van een eerste dochter en een zusje voor de vier broers!
    Ik bid vandaag voor jullie gezin en vraag Gods zegen over jullie allen. Ook wil ik bijzonder bidden voor de kinderen die niet zo welkom zijn, die niet geboren mogen worden of die in bijzonder moeilijke omstandigheden moeten opgroeien. Moge Maria ook die kinderen heel nabij zijn!
    Van harte dank ook voor de dagelijkse zorg voor het graag en gretig gelezen bijbelcitaat - zelfs op dagen dat dit niet vanzelfsprekend is! Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat mooi, een dochtertje na vier zonen! Van harte proficiat en moge Noor opgroeien tot een mooi geschenk voor velen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Reacties
    1. mabo .. eerst en vooral ook proficiat niettegenstaande ik precies niet weet wie de gelukkige ouders zijn .. ik vermoed Kris zelf met zijn vrouwtje..
      Ik lees in de tekstc" geen oorlog,geen honger en geen verdriet meer ..."
      Juist nu in deze periode weeral al die miserie in de streek waar Christus toch
      rondzwierf .. onbegrijpelijk .. zal de wereld dan nooit eens in vrede zijn ..?
      Aan allen toch een zalige hoogdag .. en hopelijk het begin van het afsmeken van de H Geest die met Pinksteren komt.. die heb ik zeker nodig en daar vraag ik reeds jaren om .. en daar heb ik toch nog niet veel van gevoeld ..

      Verwijderen
  11. Een hartelijk welkom aan Noortje in onze wereld. Feest voor de ouders en de broertjes. Een hoogfeest!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een hartelijk welkom aan Noortje in onze wereld. Feest voor de ouders en de broertjes. Een hoogfeest!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Proficiat met de geboorte van jullie vijfde kindje! Een groot gezin, waarin Noortje ongetwijfeld veel liefde en warmte van broers, en mama en papa zal krijgen. Het ga jullie goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Welkom Noortje. Gods zegen over dit prachtig gezin. Proficiat aan de ouders.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. van harte gefeliciteerd kris met de geboorte van noortje. en natuurlijk ook felicitaties aan haar moeder en grote(re) broers. wat een zegen zo'n groot gezin. en wat zal ze verwend worden! in ons gezin werd ook een meisje geboren na 4 jongens. wat waren (en zijn) wij toch allemaal dol op haar. de prinses van het huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Proficiat Kris en ook je vrouw en zonen van harte proficiat met dit wondertje. Ik las eens dat God bij elke geboorte de boodschap geeft dat Hij het goed voorheeft met de mensen. Een mooie Hemelvaartsdag voor u allen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Welkom Noortje. Gods zegen over dit prachtig gezin. Proficiat aan de ouders.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Welkom Noortje op deze wonderlijke wereld! Ik wens je een prachtige toekomst, met lieve mensen om je heen. Al zal dat geen probleem zijn :-) in het geweldige gezin waarin jij geboren bent. Ik bid dat jij God elke dag heel nabij mag weten! Alle liefs! Ook voor je mama, papa en broers.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Proficiat met de geboorte van jullie dochtertje, wensen voor iedereen die Noortje op "goede" weg zal helpen opgroeien tot een flinke meid. Van harte.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. 'Niemand weet wat leven is, alleen dat het gegeven is.'
    Welkom en proficiat, Noortje, met zulke geweldige ouders en vier stoere broers!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Proficiat Kris met de geboorte van een eerste dochtertje.
    Ik weet hoe dat voelt.

    Een nieuwe mens, een nieuwe gave en opgave !
    Geluk, het gaat jullie goed,
    van harte,
    Luc

    BeantwoordenVerwijderen
  22. " EEN met alle felicitaties hier voorop !Met de geboorte van NOORTJE is de ganse familie in groei en bloei ! Tot het einde der tijden ! Met Jezus zullen allen één zijn !!!!!!!
    Een nieuwe mens,een nieuwe gave en opgave (wat Luc zegt )

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Van harte proficiat met je dochtertje kris, ook aan je vrouw en de broertjes.
    Moge de vrede, vreugde en liefde van God jullie vergezellen op jullie levensweg in Jezus' naam.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. N dikke proficiat met de geboorte van een flinke dochter Noor na 4 zonen. En dat op Hemelvaart. Op een hoogdag!
    Geniet ervan van dit wondertje. Gods zegen komen over gans jullie gezin. We blijven jullie meedragen in gebed.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. N dikke proficiat met de geboorte van een flinke dochter Noor na 4 zonen. En dat op Hemelvaart. Op een hoogdag!
    Geniet ervan van dit wondertje. Gods zegen komen over gans jullie gezin. We blijven jullie meedragen in gebed.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. N dikke proficiat met de geboorte van een flinke dochter Noor na 4 zonen. En dat op Hemelvaart. Op een hoogdag!
    Geniet ervan van dit wondertje. Gods zegen komen over gans jullie gezin. We blijven jullie meedragen in gebed.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Beste Kris, hiermee feliciteer ik je samen met je vrouw met de geboorte van Noor; wat een geluk zo'n klein mensje !
    Ik wens haar een lang en goed leven toe.

    Pieter Budke

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Lieve mensen,
    van harte dank je wel voor jullie wensen nav de geboorte van ons Noor.
    Het doet ons echt heel veel deugd.
    Dank je wel ook om jullie gebed.
    Van harte, Chadia & kris

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Van harte gefeliciteerd Kris, je echtgenote en de vier broertjes, nu de komst van Noortje jullie familiegeluk nog kwam vergroten! Ik wens jullie samen een zonnige toekomst toe onder de zegen van God. In gebed verenigd.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten