donderdag in week 22 door het jaar

Geloven kunnen we moeilijk wanneer we ons laten drijven op de wind van onze lust, op de stroming van genot en eigenzin, door onze zeilen gewoon naar de wind te zetten. We hebben iemand nodig die ons zegt: 'Vaar naar diep water'. Durf je netten daar uit te werpen. Gooi het met je leven over een andere boeg. We hebben een gids nodig, een loods, een kompas waar we gelovig op aansturen: Jezus.

Jezus koos als zijn eerste leerlingen mensen van de zee en van het strand, mensen zoals wij, met haken en ogen, met stormschade en met breekbare netten. Hij roept ons om te luisteren naar zijn Woord, om zijn Boodschap te beminnen, om ons te schenken aan Hem.

Laten we deze roep vol van genade niet missen. Jezus bezoekt meermaals per dag ons persoonlijk haventje om te zeilen naar het diepe van God.

Hoor, koester, vaar en gooi uit. Hij is met je.

Een vredevolle september,

kris

Reacties

  1. Mooiere lezingen kan je niet hebben op deze eerste dag van een nieuw school- en werkjaar. We mogen naar het diepe varen, Gods wijsheid leren die dieper is dan deze van de mensen. Mochten de leerkrachten, maar ook wij allen, leven in diep water, wetend dat alles van ons is, maar dat wij van Christus zijn en dat Christus van God is. Van God worden: is dat niet een mooi programma voor elk nieuw werkjaar? Steeds meer van God worden door Christus. Wat zou dat de wereld beter en schoner maken. Bidden wij ook voor onze regeringsleiders, dat zij op internationaal vlak kunnen bewerken dat onze energiefacturen betaalbaar blijven. Of moeten wij allen in de armoede verglijden? God, U bent er ook nog, naar U strekken wij onze bedelende handen uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wordt er nog over God gesproken in de godsdienstles op school?

      Verwijderen
    2. Of moeten wij allen in de armoede verglijden?
      Misschien niet in armoede verglijden maar toch een beetje armer worden
      zou dat zo slecht zijn ? gedwongen worden om een beetje soberder te leven.?

      Verwijderen
    3. Als men twee dagen geleden in het nieuws zei dat de energiefactuur voor een gemiddeld gezin tot 10.000 euro op kan lopen, dan zit ik helemaal aan de grond. En vele anderen met mij. Hopelijk loopt het niet zo'n vaart. Hier is dat niet meer een kwestie van wat soberder leven.

      Verwijderen

Een reactie posten