woensdag in week 3 van de veertigdagentijd

Als een regering een lock-down afkondigt voor een land, zoals we dat in het voorbije jaar gekend hebben, is het de bedoeling dat we er met z’n allen gehoor aan geven. Dan gaat het over een gehoorzaam zijn aan de wet omwille van de samenleving, met de nodige warme zorg voor elkaar.

Als we spreken over gehoorzaamheid aan de wet van God, dan gaat het niet zozeer over een gehoorzamen aan de letter van de wet, maar veeleer over een gehoor geven aan de geest van de letter.

In de realiteit komt het hierop neer dat je het evangelie handen en voeten geeft in het dagelijks leven; in je gebed, in je glimlach, in je doen, in je laten, in de wijze waarop je soep maakt, in de manier waarop je de was ophangt, enz.

Het is je neervlijen tegen Christus om vanuit de Kerk in deze wereld te leven, lief te hebben, te zingen, te bidden.

Het is leven met God aan je zijde, je gevend aan Hem, in Christus jezelf vindend; beeld van God. En dit belichamen in je dagelijks leven, voor de ander, voor ieder ander. Dat is gehoorzaamheid, gehoor geven aan het hoogste Goed.

kris

Reacties

  1. Heel juist, Kris. In het beleven van Gods geboden leer je concreet te leven voor God en voor de anderen. Dat is christen zijn. Jezus heeft ons de vervulling gebracht. Hij deed het allemaal ook zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In het begin vd lockdown waren de mensen erg bang en wantrouwig tov elkaar. Zo was ik boodschappen aan het doen in Aldi toen er een mijnheer 0p de grond lag die niet meer recht kon. Iedereen reed hem voorbij terwijl ze 1,5meter riepen. Ze hadden hem gezien maar werden overheerst door angst en eigenbelang. Ook ik voelde angst maar toch slaagde ik erin, dankzij de Samaritaan, mijn angst opzij te schuiven en daarmee ook de letter vd wet.
    Samen met een medewerkster van Aldi hebben we ons over hem ontfermt. Die mijnheer was enorm dankbaar maar ook ik omdat ik ontdekte dat we constant moeten afwegen wat we doen of niet doen, ook in de kleine dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "Het is leven met God aan je zijde, je gevend aan Hem, in Christus jezelf vindend; beeld van God. En dit belichamen in je dagelijks leven, voor de ander, voor ieder ander. Dat is gehoorzaamheid, gehoor geven aan het hoogste Goed."

    Dank je Kris want dat is Christen zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heer, leer mij niet te klagen of te zagen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten