woensdag in de Goede Week

Op een van de grootste momenten uit de geschiedenis, daar waar Jezus zichzelf zal schenken in brood en wijn, is het kwaad op z'n sterkst aanwezig. De Heer, en de duivel in Judas... samen aan dezelfde tafel. De Heer, een en al liefde... en Judas, bezeten van zijn boze bedoelingen.

Waar christelijke liefde is, is de duivel nooit ver af. Dat deze laatste mee aan tafel zit, dwingt ons steeds op de hoede te zijn en de houding van innerlijke onthechting aan te nemen.

kris

Reacties

  1. verlos ons van het kwade , amen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bannelingen kinderen van Eva ... MARIA ,Geef ons na deze ballingschap JEZUS de gezegende vrucht van uw lichaam ! (uit Salve Regina)HIJ zal ons leiden naar Zijn en onze Vader !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We lezen vandaag over "het feest van de ongedesemde broden". Dit jaar begon dit feest (duurt 8 dagen) op vorige zaterdag 27 maart met de Pesach-sederavond (sjabbat haGadol = de grote sjabbat). Het feest loopt nog door tot zaterdag 3 april (vooravond van ons paasfeest = sjabbat haMatsot = Pesach, Pasen, uittocht uit Egypte). Dit jaar lopen de feesten mooi samen op de kalender. Heel onze christelijke traditie en liturgie komen voort uit het jodendom (hoe kan het anders). Onze eucharistie (zowel vorm als inhoud) komt helemaal voort uit de joodse gebruiken zoals in de Thora reeds omschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mogen allen één zijn, opdat de wereld gelove in Mij (Christus)

      Verwijderen

Een reactie posten