woensdag in week 7 van de paastijd

Vandaag horen we Jezus bidden: 'Heilig hen door de waarheid. Uw woord is de waarheid. Ik zend hen naar de wereld, zoals U Mij naar de wereld hebt gezonden. Ik heb mij geheiligd omwille van hen, zo zullen ook zij door de waarheid geheiligd zijn.'

Diepe woorden.

Wij worden geheiligd door het woord dat waarheid is. Dat woord is Christus; woord van de Vader dat mens is geworden onder ons. Door Christus’ inwoning in onze ziel worden we geheiligd, door innig verenigd met Hem te groeien in Gods wil.

Hoe? Door in deze wereld te leven, en wel als gezondenen, zoals Jezus dit ook gedaan heeft. Dus niet enkel leven om in leven blijven, maar leven om leven te geven, om liefde te geven, om de goedheid van God te tonen doorheen daad en woord. En dit mét de Heer, die de wereld met ons wil heiligen.

Geliefde mensen,
laat dit vooral geen opdracht zijn waar we tegenop kijken. Integendeel. Laten we ernaar uitkijken Gods liefde te mogen zijn. Ja, laat ons vreugde beleven door het mogen werkzaam zijn in Gods wijngaard. Laat ons blijde christenen zijn; geen kartonnen dozen, maar mensen wiens gelaat en hart straalt van Christus’ opstanding.

Van harte, kris

Reacties

  1. Paulus haalt een woord van Jezus aan dat nergens in de evangeliën vermeld wordt: 'Het is beter te geven dan te ontvangen'. Of: 'Geven maakt gelukkiger dan ontvangen'. Dat woord is de kern van Jezus' leven en wezen, zelfs van het wezen van God. God is een gever. Alles waar wij van leven, ontvangen wij van Hem: de aarde, de lucht, de zon met haar warmte en licht, de regen, de vruchtbare oogsten, Zijn liefde en barmhartigheid. Het komt erop aan dat ook wij zo leven, zoals Kris het ook zegt. Mocht ons leven een geven zijn. Dat zal ons gelukkig maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik mocht gisteren met véél vrijwilligers in een rusthuis ,de mensen naar een dichtbij zijnde Lieve Vrouwkerkje begeleiden !Ik heb er zélf véél vreugde door gekregen !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Paulus zal het beslist goed bedoelen, maar is het ontvangen van liefde niet net zo belangrijk, en misschien soms zelfs moeilijker, als t geven van liefde? wat valt er te geven uit een leeg hart? wij zijn er om de Gods liefde door te geven en daarvoor zullen we die toch ook moeten ontvangen. gelukkig: Gods liefde is in alles...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeer juist, Stefan. Jezus kon maar geven omdat Hij van Zijn Vader alles ontvangen had. God is een gever, maar om te kunnen geven, heb je ook iemand nodig die ontvangt. Dat is, denk ik, de eeuwige beweging van de H. Geest in God en ook in ons: God geeft, de Zoon ontvangt, de Zoon geeft terug en de Vader geeft opnieuw. Jezus geeft door wat Hij ontvangt. Wij mogen dat ook doen. Zo geven wij onszelf in zelfgave aan God én aan de mensen. Die twee zijn niet los te maken.

      Verwijderen

Een reactie posten