dinsdag in week 11 door het jaar

'Je Vader in de hemel laat zijn zon opgaan over goede en slechte mensen en laat het regenen over rechtvaardigen en onrechtvaardigen.' Zo zegt Jezus ons vandaag.

God zorgt niet alleen voor goede, maar ook voor slechte mensen. Hij zorgt voor hen die Hem beminnen, maar ook voor hen die door het stellen van slechte daden Hem misschien niet of minder beminnen. Hij draagt zorg voor allen.

Wij, die geroepen zijn Christus na te volgen, worden vandaag opgeroepen deze wijze van liefhebben in zijn naam te beleven; dus zowel de goede als de zogenaamde slechte mensen beminnen, én er zorg voor dragen.

Liefde die zich richt tot vrienden is mooi maar als het enkel dat is, is het mager. Liefde is meer. Het is ook hen beminnen die we van nature uit minder graag zien. Het is zelfs hen liefhebben waar we terecht of onterecht diep boos op zijn, of zelfs ‘haatdragend’. Dit laatste is des mensen. Doch mag dit, in het licht van het evangelie, niet het laatste woord hebben. Zo'n houding kan genezen, en wel door de liefde centraal te stellen. Een opdracht, geen makkelijke, wel mogelijk.

Jezus predikt en toont ons een universele liefde tot allen en alles. Hij toont ons een Vader die elke mens de moeite waard vindt (wat hij ook heeft uitgespookt!) om deze onvoorwaardelijk te beminnen.

Op zijn beurt roep Hij nu ieder van ons op elke mens te beminnen zoals Hij ons bemint.

Ja, het evangelie is niet evident. Maar in de diepte wel Blijde Boodschap.

Een mooie dinsdag,

kris

Reacties

  1. Zéker niet evident "Het Woord "van Jezus ! Het sijpelt héél langzaam tot ons verstand door !
    Vooral bewust worden van nederigheid ...om ons niet béter te wanen dan anderen !
    Je vijand beminnen !?
    Alleen mogelijk door de Genade welke "DE ANDERE "ons geeft !
    Voortdoen ,ons kruis dragen met vallen en opstaan !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jezus predikt en toont ons een universele liefde tot allen en alles. Hij toont ons een Vader die elke mens de moeite waard vindt (wat hij ook heeft uitgespookt!) om deze onvoorwaardelijk te beminnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten