dinsdag in week 13 door het jaar

Het evangelie van vandaag roept op ons op gelovig te zijn. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar dat is niet altijd zo. We geloven wel, maar dikwijls kinderlijk, nog niet volwassen.

Jezus wil ons doen groeien. Met de groei van ons geloof, zal ook ons vertrouwen in zijn tegenwoordigheid groeien. Dan zullen we niet meer de behoefte hebben Hem te wekken, moest er weer eens een stormpje opsteken in ons hart. Omdat we vertrouwen dat Hij over ons waakt.

Jezus vraagt geen geloof gebaseerd op emoties of sferen, maar een puur geloof, een naakt geloof, een geloof van het hart, een geloof dat geen uiterlijke tekenen nodig heeft maar een geloof dat voldoende heeft aan het weten dat God er is, altijd en overal; een geloof gebaseerd op vertrouwen.
Het is een soort ‘bidden zonder ophouden’, een voortdurend vertoeven in Hem, bewust of onbewust, bij licht en donker, in woestijn of oase, bij dorst of verzadiging. Het gaat om een geloof dat in de vanzelfsprekendheid leeft dat men liefheeft vanuit God die in je woont en die de schepper is van uw liefde.

Een gezegende dinsdag, vanuit Westvleteren,

kris

Reacties

  1. Inderdaad Kris ! "Niet gebaseerd op emoties of sferen ,maar een geloof van het hart om te wéten dàt God er altijd is ,geloof mét vertrouwen ! Alweer om 't in onze gedachten in te prenten ...altijd ! En ernaar handelen !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De laatste tijd mis ik pr. Daniël in deze blog. Ik hoop dat het goed met hem gaat. Zo niet dan wens ik hem sterkte. Roosje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het ga je goed in westvleteren kris. groet gastenbroeder christiaan van me.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten