dinsdag in week 12 door het jaar

'Behandel anderen steeds zoals je zou willen dat ze jullie behandelen. Dat is het hart van de Wet en de Profeten.' Zo sprak Jezus tot zijn leerlingen. Zo spreekt Hij tot ons vandaag.

Ieder mens verlangt met liefde en respect behandeld te worden. Dit omdat we diep vanbinnen aanvoelen dat de liefde van de ander naar ons toe ons niet enkel gelukkig maakt, maar ons ook tot meer mens maakt. Liefde krijgen doet je innerlijk groeien, het doet je in vrede leven, en vooral: het zet jezelf aan tot op jouw beurt de ander lief te hebben. En liefhebben maakt je tot meer mens. Niets dan voordelen dus.

Een directeur van een woonzorgcentrum zei me onlangs dat, wanneer er een nieuwe werknemer start, hij steeds zegt: ‘Ga zo met de bewoner om alsof het uw eigen moeder of vader is’.

Het komt erop neer de ander zijn diepste geluk te gunnen.

Een christen zal diep vanbinnen ook wensen dat die ander op een of andere wijze ook Jezus mag leren kennen in zijn leven, dat hij Hem ten diepste mag ontmoeten, omdat je als christen zelf goed weet en ervaren hebt dat Christus de vervulling kan zijn van je leven; je diepste geluk zeg maar. Ooit heeft iemand u van Jezus verteld… Het is niet verboden op jouw beurt nu ook de ander aan te spreken over Jezus. Doe dit ten gepasten tijde, verstandig, doch spontaan, en altijd met de goede woorden, en best begeleid door je gebed.

Een eenvoudige oproep van Jezus vandaag: anderen behandelen zoals we zelf willen behandeld worden.
Moge je er zelf vreugde aan beleven.

Met een genegen groet,

kris

Reacties

Een reactie posten