22 febr - Petrus' Stoel

Vandaag, op het feest van St.-Petrus' Stoel, zingt de psalmist ons toe: 'De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water. Hij geeft mij nieuwe kracht en leidt mij langs veilige paden tot eer van zijn Naam.'

Laten we bidden dat onze paus zich zo mag laten leiden door God. Dat hij zijn diepste thuis mag vinden in Hem. Dat hij de kerkgemeenschap, alle mensen, enthousiast mag maken voor de Blijde Boodschap door juiste woorden te spreken en goede daden te stellen. Dat Christus zich door hem mag openbaren.

En naar mijn bescheiden mening is onze huidige paus Franciscus goed bezig. Laten we hem dragen in ons dagelijks gebed, zoals hij dat van ons vroeg van op het balkon op het Sint-Pietersplein te Rome bij zijn verkiezing tot paus.

Maar natuurlijk gaat deze psalm ook over ons. Als een goede herder leidt God ons langs groene weiden, alles gevend wat we nodig hebben om zijn liefde te bezingen. Hij laat ons rusten in Hemzelf, waar we mogen drinken van het levend water, Christus, zijn mensgeworden Zoon. Van Hem mogen we dagelijks nieuwe kracht ontvangen om in staat te zijn zijn vrede uit te dragen, Gods liefde te worden.

Kom, laten we ons als Kerk schenken aan Hem.

kris

Reacties

  1. Als ik de Paus bezig zie, in zijn verkondiging van de 'blijde' boodschap en de daad bij het woord zie voegen, ook als hij incognito de stad intrekt om de armen te ontmoeten, zie ik Jezus aan het werk. Misschien dat hij, ook binnen kerkelijke kringen, zoveel tegenstand ondervind.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedoelt u: 'daarom' zoveel tegenstand ondervindt? dat denk ik ook ja...

      Verwijderen
  2. Ik voel me soms zo jaloers op de mensen die het dichtst bij me staan. Geef me het licht en de kracht om deze wrange gevoelens uit mezelf te bannen. En niet zo kleinzerig te reageren, want het doet me geen goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten