4e paaszondag - A

Jezus zegt ons vandaag: 'Ik ben de deur: wanneer iemand door mij binnenkomt zal hij gered worden; hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden.'

Jezus is de deur waar wij door kunnen, in én uit. Geen stilstaande beweging dus, maar heen en weer, van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. En dit omgeven door een overvloed van weidegrond, zowel binnen als buiten.

Het is het leven van de christen. Hij vindt zijn diepste bezieling in God waarin hij graag vertoeft. Christus is de deur die hem in God brengt. Daar, bij de Vader, graast hij van het volle leven; God die zichzelf schenkt. Maar een christen weet zich van binnenuit gestuwd naar buiten en zal door Christus - de deur - naar buiten treden: het leven tegemoet. Hij treedt niet uit God, maar gaat door, met en in Christus het leven aan in de wereld. Ook daar, in de wereld, zal hij weidegrond vinden, juist omdat hij God niet verlaten heeft, en God niet hem.

Zo bidt, en leeft, de christen. In en uit. Ora et labora. Als een dans zonder ophouden. En geen dief zal dit gebeuren kunnen ontnemen of verduisteren.

Geliefde mensen,
laten we, wanneer we bidden, ons gelovig bewust zijn wat er in ons gebeurt. Het is de heilige Geest die ons in het gebed van Christus brengt om 'in' God te kunnen zijn. En laten we, in onze werkzaamheden, ons gelovig bewust zijn dat God ons bezield heeft met zijn liefde die we in naam van Jezus mogen 'leven' in ons dagelijks leven. Laten we daarbij de geest van het gebed nooit verlaten.

kris

Reacties

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste zusters en broeders,

    Jezus zei van zichzelf dingen, die niet begrepen werden... dat hij het hemels brood was
    dat hij de herder was die herkend werd en die spontaan vertrouwd en gevolgd werd
    dat hij de deur was waar alle schapen doorheen lopen om voedsel te vinden en veiligheid

    Toen ze hem hadden vermoord... stond Petrus op. Een visser, geen geleerde.

    Hij zei van Jezus dingen die wel begrepen werden : dat hij de redder was, zo lang verwacht
    dat niemand hem erkend had en dat iedereen aan zijn dood schuldig was voor God
    dat zijn geest en kracht en leven aan iedereen geschonken wordt, die hem aanroept

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jezus kunnen wij niet begrijpen. Maar, Heer, geef dat wij ons laten raken door U. En op deze roepingenzondag bidden wij U dat wij allen op de een of andere manier een herder of herderin zouden zijn in Uw spoor, in een leven van gegeven zijn, een leven van wegcijferen, een mens van 1 min 1 zoals Jij, Jezus, het was. Maar geef ons ook in Uw kerk de nodige roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het Godgewijde leven. Het doet de mensen goed als er ook mensen zijn die zich helemaal geven aan U, mensen die nog meer dan anderen in alle bescheidenheid verwijzen naar U, mensen die ons U tonen.

      Verwijderen
  3. We leven nu in een andere tijd.
    Wat we nu vermoorden is niet 1 mens, maar miljoenen
    We vervuilen onze lucht, onze aarde en zeeën
    We gaven geen gehoor aan wetenschappers die waarschuwden
    Een kleine maar koppige tiener kreeg wel al wat aandacht in de media
    Maar er was een onzichtbaar virusje nodig om onze illusies te doorprikken
    Wereldwijd beginnen er mensen zich af te vragen : is het 5' na 12 ?
    Wat moeten we nu doen ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik lees het laatste boek van kardinaal Sarah, Het wordt avond. Hij hangt een somber beeld op van onze wereld, vooral van ons Westen. Ik lees dat ook bij anderen, bv. in de brieven van P. Daniël Maes in Syrië. Ik durf daar niet veel meer over zeggen, want ik krijg dan altijd zulke voor mij pijnlijke reacties. Maar in elk geval beaam ik wat u hierboven zegt. Onze wereld is niet in orde. Ik geloof dat wij weer naar Jezus moeten gaan die door God werd gezonden om deze wereld weer in orde te herstellen. Hij deed dat niet met geweld, niet met dwang, maar met de zachte uitnodiging van Zijn eigen voorbeeld om onszelf weg te cijferen en ons te geven aan de anderen en alles met hen te delen. Kan ik eigenlijk nog gelukkig zijn als zoveel mensen in de wereld honger lijden en als multinationals de dure aardse rijkdommen bv. uit Afrika weghalen zonder dat de mensen daar zelf iets voor krijgen, behalve enkele corrupte leiders? Ik gaf iets aan Dierenartsen zonder grenzen voor Mali. Ik zocht Mali even op in Wikipedia. Dat land is de grootste exporteur ter wereld van goud, en de mensen en hun vee creperen er van de honger. God, ik ben beschaamd. Vergeef het ons.

      Verwijderen
  4. Laten we "ons gelovig bewust zijn dat God ons bezield heeft met zijn liefde die we in naam van Jezus mogen 'leven' in ons dagelijks leven. Laten we daarbij de geest van het gebed nooit verlaten."

    Heer God, laat me nooit de geest van gebed verlaten. Dank U

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heer ,ik vraag vergeving dat ik er niet op toegezien heb ,waar kleding of voedingswaren gemaakt worden die ik koop en of er geen kinderarbeid aan te pas kwam,nu kunnen we zoveel opzoeken op google dat we niet meer kunnen zeggen;'ik heb het niet geweten'.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als laatste ......................,vol..................;van wat hoger in waarheid......is verkonigd....door ...............kris....... anoniem....Marieroos en Daniel
    Geest van Jezus bidt IN Mij en ons!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten