maandag in de 7e paasweek

Jezus sprak :
‘Nu geloven jullie? Er komt een tijd, en die tijd is er al, dat jullie uiteengedreven worden, dat ieder zijn eigen weg gaat en mij alleen achterlaat. Maar Ik ben niet alleen, want de Vader is bij mij. Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed: Ik heb de wereld overwonnen.’

In dezelfde perikoop lezen we dat de leerlingen uiteen zullen gedreven worden, dat ieder zijn eigen weg zal gaan en de Heer alleen achter laten, en dat ze - ondanks dit alles - vrede zullen vinden bij Hem.
Inderdaad, wat er ook gebeurt... of we nu door derden uiteen gedreven worden, of we nu zelf onze eigenste weg gaan en de Heer terzijde laten... Hij, de Heer, geduldig als Hij is zal trouw blijven, én zijn vrede blijven aanbieden. Zoals Hij immers bij en in de Vader is, zo zal Hij bij en in ons blijven, of we Hem nu erkennen of niet.

Hopelijk is dit geen reden om zomaar onze eigen zin te doen… ‘De Heer bemint ons immers toch…’ zou je kunnen redeneren. Dat zou triest zijn.
De trouw van Jezus zou juist een reden moeten zijn ons nog meer toe te vertrouwen aan Hem; Hem trouw zijnde zoals Hij dat voor ons is.

God is geduldig voor ieder van ons. Laten wij, op onze beurt, vanuit zijn liefde, ook geduldig zijn voor elkaar. Niet onbelangrijk.

kris

Reacties

  1. Dank u, Kris, voor deze schat aan bezinning en gebed, ook in de Pinksternoveen.
    Laten wij ook eens kijken naar de heilige van vandaag: de H. Maria Magdalena de Pazzi. Dat slotnonneke bracht meer dan haar lief was dagen door op haar ziekbed, en toch heeft zij voor haar medezusters zeer veel betekend. Begiftigd met veel mystieke gaven offerde zij haar leven voor de vernieuwing van Kerk en wereld. Zo was zij een trouwe navolgster van haar Heer Jezus de Christus, die ook Zijn leven heeft gegeven om God Zijn Heer te laten zijn ten einde toe. Jezus is in doodsstrijd tot het einde der wereld, zei ooit de Franse filosoof Blaise Pascal. Ook in zoveel vervolgde christenen en in zoveel zieke mensen, misschien ook in veel Coronazieken, ligt Jezus vandaag op sterven. Mocht hun leven dat ze prijsgeven ook ten goede komen aan de Kerk en de wereld op onze dagen. Christen zijn en elk leven dat God aangenaam is, is altijd een leven dat zich geeft in veel geduld (zie Kris vandaag) en in offerende liefde. Mocht ook ons einde ook eens zo zijn. Het komt er tenslotte niet op aan dat we lang leven of kort, maar dat ons leven vruchtbaar is in de ogen van God. Heilige Maria Magdalena de Pazzi, bid voor ons!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. AMEN !Ik vroeg me af bij 't lezen van "'t Pijnlijk leven van H. Magdalena de Pazzi "waarom toch ?! Waarom moest Jezus zooo lijden ?Om ...élke dag van ons gegeven leven er zijn en handelen in volledige offergave aan God en aan élke mens die Hij op onze weg zet "in offerende liefde"zoals jij 't zegt !Met Zijn Geest élke dag weer zich daartoe inzetten !
    Laat ons daartoe oprecht bidden !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "Ik heb de wereld overwonnen!"dus,hou moed ,zegt Jezus .....en de Geest IS er
    Ja, als je 91 bent ,kan je niet véééééééééééél meer zeggen alleen enorm DANKBAAR ZIJN,"

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten